fbpx

Widder Chardonnay 2020

Område: Pfalz

249,00 kr.

Ikke på lager

Kort om vinen

Thomas Hörner er altid garant for unikke oplevelser og eksperimenterende vine. Generelt passer de fleste druetyper perfekt til området Pfalz. Thomas har en vision om at lave en fed og smørret Chardonnay i en burgundisk stil, og denne Widder Chardonnay minder ufatteligt meget om en Meursault – så det synes vi i den grad han er lykkes med! Prøv den til blindsmagning og test om dine gæster kan smage, at det ikke er en franskmand.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Fed fisk
Skaldyr

Metode:

Grillet
I ovn

Tilberedt med:

Urter
Smør
Ost
Fløde
Svampe

Kombinér denne med gratinerede blåmuslinger med flødesauce og urter. Alternativt kan den passe til bagt mørksej med urter og svampe i beurre blanc.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Fermenteret og lagret på franske egetræsfade i 12 måneder
Druesammensætning
Chadonnay
Lagringspotentiale
5-7 år
Aroma
Hvide blomster, fersken, og pære. Tydeligt fadpræg med ristede nødder, popcorn, røg og smør. Let urtet præg fra den vilde vegetation. Vinen fremstår moden og let sødmeful og leder tankerne hen mod en flot Bourgogne.
Smag
Stor fylde, markant smagsintensitet samt eftersmag af fad. Der er fuld power og fedme i vinen. Bourgogne må se sig over skulderen, når Pfalz kan præstere en vin som denne.
Serveringstemperatur
10 °C
Alkoholgrad
13 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Børsen
5/10
Om 2018 årgangen "Thomas Hörner, som har erklæret, at han går efter at lave chardonnay i den klassiske bourgognestil. Med sin 2018 Chardonnay rammer han Meursault-stilen imponerende flot. I næsen er der en fin balance mellem tydeligt fadpræg og blomsterpræget friskhed. Smagen er læskende, stor og fyldig med bitterhed, delikat sødme og ristede hasselnødder i afslutningen."
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud