fbpx

Cigales

Vinregionen Cigales er et mindre vinområde beliggende i Castilla y León ca. 13 kilometer fra Valladolid, der er hovedstad i provinsen. Vinmarkerne i Cigales ligger på begge sider af floden Pisuerga, der gennemskærer regionen. Markerne ligger gennemsnitligt i 750 højdemeter. Jorden i området er let varieret. Den er baseret på ler og nogle steder er den sandet og fyldt med kalksten. Generelt er jorden let stenet og fattig på organiske stoffer, men for vinplanten er det ikke noget problem.

Cigales’ beliggenhed betyder at regionens klima er kontinentalt dog præget af Atlanten. Det betyder store temperatursvingninger mellem dag og nat. Vintrene er lange og med frost og tåge, mens somrene er varme. Den bagende sol om dagen gør det muligt at opnå en høj grad af alkohol, mens de kølige nætter er med til at forsinke modningen af druerne, der er med til at sikre et højere niveau af syre i druen.

Historisk går vinproduktionen i Cigales tilbage til 900-tallet, hvor der menes at være dokumentation for at de første vinmarker eksisterede i Cigales. Man mener, at markene på den tid tilhørte klostrene, der producerede vin til eget forbrug. Vinene fra Cigales blev med tiden populære i Spanien og udlandet. Da vinlusen, Phylloxera, ramte Frankrig i den sidste tredjedel af 1800-tallet blev vin fra Cigales sendt op til Bordeaux for at supplere den franske vin. I takt med genopretning af vinproduktionen i Frankrig og det øvrige Europa faldt efterspørgslen på vin fra Cigales igen.

Cigales er bedst kendt for at producere rosévine, hvoraf det meste bliver drukket i Spanien. I 1991 opnåede Cigales D.O.-Certificering gældende for rosé- og rødvin, mens vi skal frem til 2011 før hvidvin, Espumoso (mousserende vin) og Dulce (sød vin) blev tilladt under D.O. Cigales.
De blå druer, der anvendes i D.O. Cigales, er; Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot. Tempranillo er i Cigales (ligesom i Ribera del Duero) kendt under navnet Tinta del País. De grønne druer, der anvendes i Cigales er; Albillo, Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.
Rosévine fra Cigales produceres primært på Tempranillo.

Pris
Pris - slider
75 DKK139 DKK

Tilbud!

Original price was: 129,00 kr..Current price is: 75,00 kr..

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud