fbpx

Schloss Reinhartshausen Riesling Trocken 2021

Område: Rheingau

269,00 kr.

Ikke på lager

Kort om vinen

Elegant og fyldig Riesling fra Schlossburg-marken lige ved Schloss Reinhartshausen vineri, hvor man virkelig oplever hvad Rheingau Rieslinger kan. Her er stor krop, modenhed og stålsat tørhed. Mere potent og elegant Riesling er svær at finde!

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Lys fisk
Fed fisk
Skaldyr
Gris

Metode:

Stegt
Røget

Tilberedt med:

Urter
Smør

Prøv vinen til koldrøget laks på bund af dild, små cherrytomater og babyspinat. Alternativt pandestegt rødspættefilet med smørsovs.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret på ståltank og stückfass
Druesammensætning
Riesling
Lagringspotentiale
Bør nydes indenfor 5 år
Aroma
Vinen springer ud af glasset, hvor timian, rosmarin og eukalyptus elegant fører sig frem. Herefter mærkes solmodne citroner, appelsinskal, abrikoser og lys melon sammen med våde flintesten. Trods vinens ungdommelighed, titter petroleumsnoter frem på en almindelig elegant facon, og der er ingen tvivl om vinens potens med denne næse.
Smag
Moden Riesling, der fylder hele munden og efterlader en vedholdende og olieret eftersmag, hvor også petroleum hænger ved. Der er smæk på syre og tørhed, der balanceres af Rieslings karakteristiske frugtfornemmelse. Let metallisk med våde flintesten på en delikat facon.
Serveringstemperatur
8-10 °C
Alkoholgrad
12 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Flaskehalsen
6/10
Point: 95
Der er noget helt særligt ved en helstøbt og udadvendt Riesling. Balancen mellem syre og sødme er unik, og samtidig kan den byde på en fylde, der bare rammer alle smagscentre i munden og duftcentre i næsen på samme tid. Det præsterer denne pragtfulde og tørre hvidvin fra Schloss Reinhartshausen, der har alle de særlige kendetegn, der hører sig til i en Riesling med stort format. Aromaen er helt igennem fantastisk, og smagen er det samme. Syren prikker lidt på tungen, samtidig med at man fornemmer, at der er så meget blød, moden og ekseotisk frugt, at de mere urtede noter virkelig skal gribe godt fat om egen manddom for at vise hamle op med dem. Men det lykkes, og det giver en balance, der er knivskarp og som både rummer det stringent syrlige og det modne, fyldige udtryk, der giver indtryk af en længere lagring, end der egentlig er tale om. Det hele slutter af i en eminent og lang eftersmag, der tager livtag med alle de indtryk, der er blevet lanceret siden første dråbe snittede første smagsløg, og så er det altså svært at være andet end helt og aldeles begejstret.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud