fbpx

Schloss Reinhartshausen

Når man har lavet vin i knap 700 år, så burde man vide, hvad man har med at gøre - og det ved Schloss Reinharthausen i den grad. Gennem århundrede tilhørte vinhuset Preussen familien, den tyske kejserfamilie, indtil vinhuset i 1989 blev solgt til ... | Læs mere
Pris
Pris - slider
259 DKK269 DKK

Om vinhuset

Når man har lavet vin i knap 700 år, så burde man vide, hvad man har med at gøre – og det ved Schloss Reinharthausen i den grad. Gennem århundrede tilhørte vinhuset Preussen familien, den tyske kejserfamilie, indtil vinhuset i 1989 blev solgt til private investorer. Den dag i dag ejes vinhuset af Tysklands største privatejede vinfirma, Lergenmüller familien. Det er en familie, der har opnået deres status via deres vinhuse i især Pfalz. Den dag i dag er den sidste efterkommer af familien, Georg Friedrich von Preussen, protektor for vinhuset og er spydspids for vinhuset på de store eksportmarkeder.

Når man kommer til Schloss Reinharthausen, mærker man øjeblikkeligt historiens vingesus. Det gamle slot er i dag et 5-stjernet hotel og er udlejet af ejerne af vinhuset. Således disponerer de i dag kun over den gamle fløj, hvor der var vinhus. Dette er smukt restaureret med Brasserie og vinbutik og i den tilhørende slotshave, er der buster og statuer overalt af de gamle kejsere og prinsesse Marianne af Preussen.

Det ser alt sammen stille og roligt ud, men når man kravler ind gennem en ubetydeligt udseende port, så kommer man ned i Tysklands største underjordiske vinhus. Her er der møjsommeligt udhugget over 2 km gange, hvor den klassiske gamle Stück Fass ligger. Herpå laver man, den dag i dag, hvidvin fra alle de fantastiske vinmarker. Det er til at få total hjertebanken af at komme ned i denne kælder, hvor der ligger vine med 150 år på bagen. Hvis blot vægge kunne tale, er jeg sikker på at historierne ville være uudtømmelige.

Udover deres 6 ”Grand Cru” marker, besidder vinhuset også den største ø i Rhinen, Mariannenauer Insel, hvor moderen, den oprindelige riesling sort Roter Riesling, står som det eneste sted i Tyskland. Blot nogle få gange om året kan øen besøges. Den er i dag Naturreservat og ud af de 68 hektar, som øen spreder sig over, er de 46 hektar udlagt til Naturschützgebiet. Herude dyrkes der Roter Riesling, Chardonnay og et væld af andre druesorter. Her laves Gin og alle mulige andre specielle produkter og når man er på øen, føler man sig hensat til en anden tid. Personligt var jeg med til at sejle over til øen med Stefan Lergenmüller på den tyske flådes sidste flodkanonbåd, Gloria Von Preussen – opkaldt efter en tysk prinsesse.

Alt ved dette vinhus emmer af ekstravagance, men de har virkelig noget at have det i. Jeg synes personligt, at de laver hamrende flot Riesling. Især er jeg vild med deres Schloss Wein høstet på kabinett niveau og lavet i en tør eller en halvtør udgave. Det smager bare så vanvittigt godt. At vinhuset har haft godt af at komme i hænderne på en garvet vinfamilie som Lergenmüller, hersker der ingen tvivl om. De er bare ekstremt passionerede og klare i deres opfattelse af, at vinhuset skal bringes helt tilbage til den naturlige plads, som deres historie berettiger til. Om de når det? Ja, det er jeg sikker på – de er i alle tilfælde godt på vej.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud