fbpx

Casar de Burbia Godello 2019

Område: Bierzo
DO Bierzo Casar de Burbia

169,00 kr.

Ikke på lager

Kort om vinen

Denne økologiske Godello fra fantastiske Bierzo er helt klassisk skåret. Her forstår man, hvorfor druen kaldes ‘den hvide dame’. En super frisk og elegant vin.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Fjerkræ
Grønsager

Metode:

Grillet
Stegt

Tilberedt med:

Urter
Chili
Varme krydderier
Smør

Denne frækkert kan med fordel sættes til grillet unghanebryst på bund af unge urter med let crispy stegt skind. Alternativt par den med lækre grillede grøntsager.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Ståltank
Druesammensætning
Godello
Lagringspotentiale
1-2 år - skal gerne drikkes frisk.
Aroma
Duft af ren lys stenfrugt. Fersken, Grev Moltke pærer, moden papaya, akacieblomster, hint af umodne hyldebær, let grøn og urtet samt en fornemmelse af flintesten. Samtidig en smule albedobitterhed. Fremstår med en sød og parfumeret aroma, der får tankerne mod en gewürztraminer.
Smag
Frisk og lækker, hvor den bløde bitterhed holder vinen på plads. Slank og elegant med en meget vertikal fornemmelse på tungen. Let parfumeret eftersmag med pikante noter.
Serveringstemperatur
8-10 °C.
Alkoholgrad
13,5 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Flaskehalsen
5/10
Point: 90
Godello-druen hører hjemme i det nordvestlige hjørne af Spanien, hvor den blandt andet i Bierzo-regionen på grænsen mellem Galicien og Castilla y León har sit helt eget fine udtryk. For mens den forrygende fruske Albariño-drue har nærmest guddommeligt omdømme i Galicien, så er Godello langt mere blød og fløjlsagtig. Her har vi Godello-druen i Casar de Burbias 2019-udgave, og mens jeg var voldsomt begejstret for nogle af de tidligere årgange, så nøjes jeg med at være begejstret denne gang. Den smager af rigtig meget og er næsten storladen i sit lidt fede og fløjlede udtryk. Der er markante urter undervejs og en fornemmelse af lidt lakrids mod slutningen af den ellers overvejende søde og bløde smag. Der er ikke helt den samme karakter over smagen som i tidligere årgange, men det er altså de små detaljer, for det er stadig en rigtig dejlig hvidvin.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud