fbpx

El Escocés Volante

Hvor skal man starte, og hvor skal man slutte, når man taler om en af de største personligheder, man kender? Om en mand der kan alt det, man selv drømmer om at kunne? I bund og grund er det bare fantastisk at arbejde sammen med et af mine helt sto... | Læs mere

Om vinhuset

Hvor skal man starte, og hvor skal man slutte, når man taler om en af de største personligheder, man kender? Om en mand der kan alt det, man selv drømmer om at kunne? I bund og grund er det bare fantastisk at arbejde sammen med et af mine helt store idoler – Mr. Norrel Robertson, Master of Wine.
Norrel er en ekstraordinær mand, og hans historie er lige så ekstraordinær som ham selv. Norrel er kandidat i Politics and International Relations, men det var aldrig det, der rigtigt ramte hans hjerte. Det gjorde vinen derimod. Under sine studier arbejdede Norrel således i en vinbutik i Aberdeen, og det var her, at han for alvor tabte sit hjerte. Først startede han som sælger og senere indkøber, men i 1990 bestemte Norrel sig for, at han ville være vinmager.
Norrel har aldrig valgt den lette vej, og derfor begyndte han som hjælper i vinkælderen, senere vinmager assistent i Chianti, Portugal, Australien og Chile. Oftest fik han det timet således, at han bare kunne rejse fra høst til høst. Han har senere kaldt sig selv høst junkie. I 1998 tilmeldte han sig Master of Wine Studiet, og i 2000 blev han færdiguddannet. Ikke nok med at han bestod, hvilket er noget de færreste formår, så vandt han prisen for bedste teoretiske værk og bestod med højeste score nogensinde på dette umulige studie. Herefter arbejdede han for International Wine Services, en kæmpe international kæde der laver vin i hele verdenen, men sideløbende med dette tog han lige en Masters i Winemaking på Christchurch universitet i New Zealand. Men herrens veje er uransagelige og ledte ham til Calatayud regionen i Spanien, hvor han øjeblikkeligt forelskede sig i de oldgamle Grenache stokke og den storslåede natur. I 2003 flyttede han derfor til Spanien hvor han lavede sit vinhus El Escoses Volante – den flyvende skotte.
Jeg glemmer aldrig mit første møde med Norrel – det var på en lille restaurant i Calatayud by i november 2013. Jeg sad sammen med en ansat og ventede på ham, og forventede en fin herre. Min forventning kunne ikke være mere forkert. Der var INTET fint eller snobbet over Norrel, nærmest tværtimod. Ind ad døren kom denne tornado af menneske, direkte fra marken, møg beskidt og med håret strittende i alle retninger. Helt nede på jorden, uhøjtidelig og dejlig selvironisk. Vi klikkede øjeblikkeligt og fra den dag af, var vi dus. Den dag i dag mødes jeg så tit som muligt med Norre og det er fantastisk inspirerende at være sammen med ham.
Norrel er anderledes, meget anderledes. Han er stædig som kun skotter kan være det – når han først har fået en idé – så ender det også sådant, og kommer der nogen i vejen for ham, holder han sig ikke for fin til at sende dem en ”kærlig” hilsen. Derfor har mange af hans vine også navne som henleder til dette. Et eksempel er hans vin ”La Multa – de los Angelitos” oversat til ”en hilsen fra englebasserne” der hentyder til alle de bøder han har fået af politiet gennem tiden. Et andet eksempel er da han lavede en vin og brugte ikke tilladte druer. Her undlod han blot at skrive druerne på etiketten, og med navnet på vinen og etiketten kaldte han dem for ”dumme idioter” som på spansk kan kaldes at ”tener dos dedos de frente”.
Der er bare altid enorm fart over feltet med Norrel ,og han er den vildeste levemand, men først og fremmest er han absolut mest fantastiske vinmager, jeg nogensinde har mødt. Han ved bare ALT! Kvaliteten af hans vin er vanvittig og han får år efter år fantomanmeldelser af alle de store internationale kritikkere – men hvordan kritiserer man også en af verdens bedste vinfolk?
Jeg elsker Norrel og hans vin. Han er sindssyg men genial på én og samme tid, og så har han en personlighed der får ethvert rum til at virke lille. Det er folk som ham, der gør at jeg aldrig kommer til at kede mig i vinens verden, for man ved, at der altid kommer en ny ide eller et nyt projekt fra hans hånd.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud