fbpx

Bodegas Hermanos Sastre

En af de vigtigste byer i Ribera del Duero, når man taler om kvaliteten af druer, er La Horra. Den ligger velsignet højt med mange små bakker, hvorved vinmarkerne kan få et virvar af forskellige soleksponeringer. Den Lille landsby med ca. 400 indb... | Læs mere

Om vinhuset

En af de vigtigste byer i Ribera del Duero, når man taler om kvaliteten af druer, er La Horra. Den ligger velsignet højt med mange små bakker, hvorved vinmarkerne kan få et virvar af forskellige soleksponeringer. Den Lille landsby med ca. 400 indbygger ligger dovent badet i den lune sol i den nordlige del af området. Det er en fantastisk lille by med et lille hotel, fodboldbane, legeplads til byens 20 børn, 3 barer og en enkelt restaurant. Hovederhvervet her er vin – og ca. 75% af kommunens 3200 hektar område er beplantet med vinstokke. Byens vinhistorie starter med 2 gamle kooperativer, hvor alle de lokale solgte deres druer. De blev lavet til vin og så fik hver bonde afregning for sine druer og vin til året, der kom. Allerede tidligt fandt vinhuset Vega Sicilia ud af, at kvaliteten af druer i denne landsby var noget helt specielt, så de havde førsteret til de bedste druer. Men tiden ændrede sig, og med vinområdets D.O. Status i 1982, begyndte de lokale at producere deres eget vin. I dag ligger der 18 vinhuse i den lille kommune og yderligere 30 af de bedste vinhuse fra Ribera del Duero, har i dag vinmarker i dette Tempranillo hot spot.

At jeg allerede havde flere gode Ribera Del Duero vinhuse i folden i 2013 gjorde på ingen måde, at jeg lå på den lade side. Jeg manglede ligesom kronen på mit spanske værk og her udså jeg meget hurtigt Bodegas Hermanos Sastre, i daglig tale ladet Viña Sastre. Jeg jagtede dem faktisk i et par år, og jeg kan med sikkerhed sige, at en af de bedste dage i mit liv var den dag jeg fik at vide, at jeg kunne få lov til at være ene importør af Viña Sastre til DK. Det var en professionel stolthed, der bare ramte mig. Det var ligesom at blive blåstemplet – nu havde jeg mit eget fyrtårn. Viña Sastre er historien, nutiden og fremtiden i en flaske. Det er kærligheden til den enkelte mark. Det er det perfekte sammenspil mellem menneske og natur, hvor kun det bedste naturen kan frembringe, er godt nok. Det er en lidelseshistorie med enorme familietragedier, intriger, forbrydelser og svigt. På trods af dette er det fortællingen om en mand, Jesus Maria Sastre, der nægter at ændre noget som helst på sin vin.

Historien tager sin begyndelse af 1990’erne hvor Ribera del Duero begynder at få sin storhed. Før dette tidspunkt var rødvine fra dette område af yderst svingende kvalitet, men lige i kølvandet på pionererne som Alejandro Fernandez og Emilio Moro, kom Bodegas Hermanos Sastre. Vinhuset startede med Rafael Sastre samt hans børn, de 2 brødre Jesus Maria og Pedro Sastre. Sammen tog de med raketfart mod stratosfæren med Pedro som Enolog og Jesus Maria der passede markerne.

Men uheldet var ude og først døde faderen Rafael i 1998 og i 2002 døde Pedro i en tragisk ulykke. Således stod Jesus Maria Sastre alene tilbage med vinhuset sammen med sin svigerinde Isabel og familiens trofaste ven Eugenio Bayon. Op gennem nullerne var Sastre på toppen af verden og i 2010 blev det nomineret til årets vinhus af Decanter.

Sastre står bag 3 af de store lys i Ribera del Duero, nemlig vinen Pago de Santa Cruz – en vin lavet med respekt for historien og designet til at sætte sig udover tid og sted. Dernæst Regina Vides, dronningen af vinstokkene, og endelig Pesus, en hyldest til de 2 brødre Pedro og Jesus. Et monster der år efter år er blandt de 3-4 bedste vine i Spanien.

Kronen på værket var sikret, papegøjen var skudt og jeg ville ikke bytte Viña Sastre for noget andet vinhus i Ribera del Duero den dag i dag.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud