Fri fragt ved køb over 999,-
Levering 1-4 dage

Bodegas Asenjo & Manso

En af de vigtigste byer i Ribera del Duero, når man taler om kvaliteten af druer, er La Horra. Den ligger velsignet højt med mange små bakker, hvorved vinmarkerne kan få et virvar af forskellige soleksponeringer. Den lille landsby med omtrent 400 indbyggere ligger dovent badet i den lune sol i den nordlige del af området. Det er en fantastisk lille by med et lille hotel, fodboldbane, legeplads til byens 20 børn, 3 barer og en restaurant. Hovederhvervet her er vin – og ca. 75% af kommunens 3200 hektar er beplantet med vinstokke. Byens vinhistorie starter med 2 gamle kooperativer, hvor alle de lokale solgte deres druer. De blev lavet til vin, og hver bonde fik afregning for sine druer og vin til året der kom. Allerede tidligt fandt Vega Sicilia ud af, at kvaliteten af druer i denne landsby var noget helt specielt, de havde førsteret til de bedste druer. Men tiden ændrede sig, og med vinområdets D.O. Status i 1982, begyndte de lokale at producere deres eget vin. I dag ligger der 18 vinhuse i den lille kommune, og yderligere 30 af de bedste vinhuse fra Ribera del Duero har i dag vinmarker i dette Tempranillo hot spot.

Tilbage i 2009 faldt jeg første gang over Bodegas Asenjo & Manso. Jeg opsøgte på ingen måde dette vinhus, men faldt over det ved en ren tilfældighed. Faktisk var jeg i transit fra Burgos mod Madrid og så videre på påskeferie i Sydspanien. Jeg var som altid fashionabelt sent på den. Der var en vigtig Champions League fodboldkamp med mit elskede hold, og tanken om at misse denne var ubærlig for at sige det, som det er. Tilfældighederne ville, at jeg endte på det lille hotel midt i La Horra, og her fik jeg logi for natten. Jeg bestilte naturligvis et lille udsnit af byens bedste vine, og da jeg ramte vin nummer seks, blev jeg blæst bagover. Det var nemlig Silvanus fra Bodegas Asenjo & Manso – en vin som siden har været et fyrtårn i vores portefølje. Skæbnens ironi ville, at det var Alvaro Asenjo (som var nevø til Jesus Asenjo – ejeren af vinhuset), der ejede hotellet på dette tidspunkt. Således startede et fantastisk samarbejde mellem os. Den dag i dag er Asenjo & Manso vores klart største producent.

Asenjo & Manso ejer i dag omkring 45 hektar vinmarker, men 12 af disse er stadig så unge, at de endnu ikke bruges til at lave vin på. De yngste marker der bruges til produktion, er beplantet i 2004 og druerne fra disse marker indgår i dag i produktionen af vores bestseller Manso. Resten af vinstokkene er gamle, og kronen på værket er vinstokkene fra tre små marker, alle beplantet mellem 1897 – 1908. Disse druer bruges alle til topvinen A&M, mens resten af vinene fra den øvre ende af skalaen, laves på druer af minimum 60 års alder.

Vinene fra Asenjo & Manso er helt klassisk skåret. Mørke bær i duften, figner, skovbund, varme krydderier og smukt integreret fad. De er altid saftige og kraftige og er med sine fornuftige priser et klart hit i et vinområde, hvor priserne har taget en veritabel himmelflugt over den sidste dekade.

D’Wine forhandler eksklusivt alle Asenjo & Mansos produkter i Danmark, men vi har yderligere agenturet på det til resten af Skandinavien. D’Wine er i dag den største kunde hos vinhuset, og vi aftager cirka 25% af vinhusets samlede produktion.

Pris
89 DKK899 DKK

Udsalg!

119.00 DKK 89.00 DKK

Udsalg!

159.00 DKK 119.00 DKK

Udsalg!

139.00 DKK 99.00 DKK