Historisk set startede man vinproduktionen i Ribera del Duero med at lave rosévin. Vinmageren Jesus Maria Sastre laver i dag næsten udelukkende rosévin til sin familie, specielt til sin mor. Han producerer 3000 flasker, hvoraf blot 600 eksporteres. Her er tale om en rigtig power-rosé, som samtidig er frisk og læskende.
Perfekt til grillet lam og kylling på en salat med grillede squash, peberfrugt og syltede svampe.
Beskrivelse:
Lagringstid & metode
Lavet på ståltanke
Druesammensætning
Tempranillo på 30 års stokke
Lagringspotentiale
2-3 år
Aroma
Aromaen bæres igennem af røde bær. Urterne i næsen stammer fra Riberas omliggende vegetation, heriblandt fennikel, timian, rosmarin. Den sluttes af med et let tone af karamel.
Smag
Der er fuld knald på smagen. De røde bær bæres smukt af et let tanninbid, syre og tilpas tørstof. Lang vedblivende eftersmag.