“Det smager så fuglene [påskekyllingen] synger”

Jeg flygtede til mit elskede Spanien for at finde varme, minder og fantastisk mad, der passer til vores vidunderlige vin

Find opskrift, fremgangsmåde og links til omtalte vine herunder

Pollo al ajillo

Pollo al ajillo er en simpel spansk ret, der består mest af kylling og masser af hvidløg.
Det er en nem ret at lave – som ALTID smager fantastisk!

Retten tager ca. 1-1,5 time at tilberede, men kræver til gengæld ikke meget arbejde.

Opskrift til 4 personer

1 hel kylling
Ca. 20 fed hvidløg (1-2 hele)
Chili
Frisk persille
Salt
Olivenolie
Ca. 20 cl. Cherry (Personligt er jeg til en tør Fino-Cherry – Se videoen, så forstår du!)
Ca. 10 cl. sød dessertvin (Jeg har brugt Sol de Málaga)

Tilbehør
Hvad du vil servere til, er helt op til dig og din appetit – Mit bud er herunder:
Hjemmelavede pomfritter
Ris
Brød
Salat

Eventuelt lidt tør Manchego til ventetiden 🙂

Fremgangsmåde

Varm panden op med olie og rist hvidløgene.
Tilføj den mængde chili, du er tilpas med. Smid evt. en hel chili i, som du kan tage op, når den har afgivet den smag, du kan lide.

Lad være med at bruge din tid på at pille hvidløgene. Giv retten et rustikt touch og smid dem på.

Hak din kylling groft og smid stykkerne på den varme pande, sammen med hvidløgene. Husk at tilføje godt med salt.

Lad det stå at brune rigtig god. Giv det gerne 20 – 25 minutter. Den ønskede farve er gyldenbrunt.

Når hvidløget smider skaldet, kan du vælge at samle det op.
Herefter tilføjes cherryen. Husk nu at få smagt på din cherry inden du bruger den. Hvis du elsker den, må den gerne komme i maden!

Bare giv den gas med sprutten, vi lader det stege væk!

Jeg tilføjer lidt dessertvin, som giver en lækker sukker, der kommer til at karamellisere retten.
Smæk et låg på og lad det stå i en times tid.

Det er så afsindigt lækkert!

Sæt dig med din manchego, et glas cherry og nyd ventetiden!

Tilføj noget frisk persille

Så er retten færdig.
Hvad du vil spise til, er helt op til dig. Du kan jo vælge at spise ris eller salat til – men vi har tænkt os at spise hjemmelavede fritter og avokadosalat med citron, løg, olie og drysset med groft salt.
Men man KAN altså ikke spise den her ret uden brød!! Der skal være noget til at suge al lækkerheden op af panden. MUMS, siger jeg bare!

Og så er det jo ikke helt ligegyldig, hvilken vin du skyller ned med. Jeg har valgt at drikke Granache fra vinhuset El Escocés Volante, En Sus Trece.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.