I skovkøkkenet med D’Wine
Ret 1:3

Kantarellerne har sæson netop nu og kan plukkes helt frem til november. Så i juni tog jeg min skønne Anne med en tur i skoven, hvor vi lavede hele tre fantastiske retter med friske, danske kantareller og perfekt tilpassede vine. 

Find opskrift, fremgangsmåde og links til vin herunder

Andelever på smørristet brød med kantareller og æbler

Opskrift til 4 personer
250 gr. andelever
400 gr. friske kantareller
2 æbler
Saften af en citron
1 bundt frisk basilikum
Salt & Peber
Æblecidereddike
Skovsyre

Kantarellerne popper normalt frem i stort antal i løbet af de tidlige sommermåneder, men topper normalt i august og kan findes helt frem til november.

Fremgangsmåde
Rist dit brød i smør på panden ved medium varme. Når brødet er gyldent tages det af og lægges på køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt. Et godt tip er at rejse brødet op som et korthus til sidst for, at det kan blive rigtigt sprødt.

Andeleveren med svampe.
Rist kantarellerne først, så alt væsken steges væk. Kantareller smider meget væske, så steg indtil man kan høre, at de steger frem for at koge. Når kantarellerne steger, tilsæt smør og lad din andelever stege med. Når det hele er ristet godt, tilsmages retten med æblecidereddike, salt og peber. Andeleveren hakkes i mindre stykker, da det for mange er svært at få for store stykker lever. 

Æblerne
Æblerne skæres i små mundrette stykker. Hak din basilikum fint og smid det ned til dine æbler. Herefter saften fra en Citron, eller så det passer i smagen. Den må gerne være lidt frisk.

Herefter samles retten på det ristede brød og toppes med skovsyre.

Vinen
Hertil har vi valgt en Tysk Grauburgunder/Pinot gris fra Pfalz i Tyskland. Det er en Widder Grauburgunder fra Weingut Hörner, og der er masser af fad på vinen. Gode alternativer er hvid bourgogne eller noget som Godello fra Bierzo i Spanien. Det vigtigste er bare, at der er både syre og tyngde i vinen, for at den kan spille op imod denne lidt tunge, men superlækre ret.

Velbekomme

Har du et emne du kunne tænke dig vi gik i dybden med, ris eller ros? – Så er du meget velkommen til at skrive på info@d-wine.