fbpx

Heribert Boch

Hvad mange ikke ved er, at vi hos D’Wine fra starten af vores virke, var kombinationen af Spanien og Tyskland i skøn forening. Dengang havde vi en del vine fra Josef Bernard Kieren i Graach i Mosel, Peter Hohn i Mittelrhein og herudover Heribert B... | Læs mere

Om vinhuset

Hvad mange ikke ved er, at vi hos D’Wine fra starten af vores virke, var kombinationen af Spanien og Tyskland i skøn forening. Dengang havde vi en del vine fra Josef Bernard Kieren i Graach i Mosel, Peter Hohn i Mittelrhein og herudover Heribert Boch. De 2 førstnævnte vinhuse forhandler jeg ikke vine fra mere, men Heribert Boch er og bliver en hjørnesten i vores sortiment. Egentligt startede det med, at det var en af mine forældres venner der gav mig tippet og det holdt hele vejen.

Trittenheim ligger i et kæmpe sving på Mosel floden, så den er stort set omringet af vand. Overalt fra byen kan man se over på den anden side af floden og den kæmpestore sagnomspundne vinmark Trittenheimer Apotheke. Man ser også de mange ”Grand Cru” marker, der ligger på de stejleste dele af marken helt ned mod vandet.

Legenden om Trittenheime fortæller, at i romertiden boede Cesars private vinindkøber i området omkring Trittenheim grundet områdets skønhed. I sin visdom og fremskredne alder bestemte Romeren sig for at få opført sit mausoleum på det han anså, for at være Mosels bedste vinmark, nemlig Abtswingert marken. Denne er en lille del af den sagnomspundne Trittenheimer Apotheke mark. Den dag i dag kan man som besøgende stadig vandre op til mausoleet, der troner over marken.

Efter romertiden blev marken overtaget af den katolske kirke og vinene fra denne mark blev således kun drukket af abbeden i det katolske kloster i Trier, Romernes gamle hovedstad i Germania. Officielt fordi man mente at vinene fra Abtswingert marken havde helbredende egenskaber – heraf kommer navnet til den store mark Trittenheimer Apotheke. Sagnet fortæller at Abbeden i Trier lå for døden, men ved at drikke denne vin, forlængede han sit liv med næsten 20 år! Spørger i mig, så tror jeg nærmere på, at det var en undskyldning for at kunne drikke de dyrebare dråber selv. Men det andet lyder jo meget bedre.
Heribert Boch er en super producent, der bare laver fantastisk vin til pengene. Spørger man mig, om der kan laves bedre vin i Mosel, så er svaret: ja, det kan der helt sikkert. Men i relation til pris/kvalitet er Heribert Boch bare fuldstændigt umulige at hamle op med. Vinhuset drives i dag af Michael og Anne Boch samt deres børn. Især sønnen Maximilian synes at have fundet vejen og sit indre vinhjerte frem. Han er dermed klar til at overtage vinhuset, der har gået fra far til søn gennem 6 generationer.

Foruden de forskellige afskygninger af Riesling, så laver Boch, Blanc det Noir (hvidvin lavet på Pinot Noir druen), Chardonnay, Pinot blanc, Pinot Gris og rødvine på Pinot Noir. Her hos D’Wine forhandler vi primært Bochs mange Riesling typer, men vi har også både Chardonnay, Blanc de Noir samt hans røde vine.

Som sagt er det især Riesling, der er vigtigt for os og især Heribert Bochs GG-vine (Grosses Gewächst – ækvivalenten til de franske Grand Crus). Iblandt disse findes vores fantastiske vine som Laurentiusberg GG, Urstück GG og Abtswingert GG. Laurentiusberg ligger foran det gamle katolske kapel, St. Laurents Kapelle, mens de 2 andre GG-marker ligger integreret i Trittenheimer Apotheke marken.

Fælles for alle Bochs vine er friskheden, den stramme syre og den utrolige rigdom i munden – så hvis man er Riesling-entusiast, er Boch bare stedet at starte.

Rigtig god fornøjelse.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud