fbpx

Domaine de La Perriére

Domaine de la Perriére har 45 hektar vinmarker der fordelt i to appeller; Pic Saint Loup og Grés de Montpellier. Her producerer de ærlig rosé-, hvid- og rødvin af høj kvalitet, hvor vinen udtrykker terroiret. I dag er det Thiery og Antoine der opr... | Læs mere
Pris
Pris - slider
129 DKK129 DKK

Om vinhuset

Domaine de la Perriére har 45 hektar vinmarker der fordelt i to appeller; Pic Saint Loup og Grés de Montpellier. Her producerer de ærlig rosé-, hvid- og rødvin af høj kvalitet, hvor vinen udtrykker terroiret. I dag er det Thiery og Antoine der opretholder familiens lange tradition for vinproduktion, der kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Her bosatte familien sig i St. Vincent de Barbeyragues og Assas, hvor Domaine de la Perriére blev til.

I løbet af 1960´erne besluttede familien sig for at producere vin at højest mulige kvalitet, og derfor omplantede de deres marker med mere kvalitative druesorter som Syrah, Grenache og Mouvédre, mens fokus på kvantitet stoppede. Op gennem 80´erne moderniserede de vinhuset i takt med udvidelse og forbedring af vinmarker og kælder.
Geografisk ligger Pic Saint Loup nord for Montpellier og er én af de stærkeste kvalitetsreferencer i Languedoc-regionen. Her drager de nytte af temperaturforskellene mellem nat og dag så vinene for et lidt køligere og syrefriskt udtryk. I familiens vinmarker findes en blanding af hård kalksten og rød kalkjord.

Les Grés de Montpellier strækker sig fra øst for byen Montpellier, og omsluttes af Hérault-dalen mod vest, af Pic Saint Loup mod nord hvor vi støder på kysten mod syd. Der er under 30 kilometer til kysten, hvorfor klimaet bærer præg af fugtige vinde fra havet samt mindre nedbør, hvilket bevirker en tidligere modenhed af druerne i denne region i forhold til de andre der findes i Languedoc. Familiens vinstokke i Grés de Montpellier står i jord sammensat af silica sten, ler og kalksten.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud