Fri fragt ved køb over 999,-
Levering 1-4 dage

Caves Oriol Rossell

Caves Oriol Rossell ligger i Penedés ca. 35 minutter syd for Barcelona by i den lille by St. Marcal. Her råder Cavahuset over 85 hektar vinmark som primært bruges til cava, men lille del af druerne bruges også til almindelig vin.
Caves Oriol Rossell er et lille familiedrevet vinhus, der gennem de seneste 30 år har specialiseret sig indenfor produktionen af højkvalitets Cava hvor man før i tiden solgte druerne til andre vinhuse. Til at producere deres Cavaer har de fantastiske Salvi Moliner der udover at være en fantastisk vinmager også underviser i Ønologi på universitet i Barcelona. Salvi er en lille mand med sine 160 cm, men han har en enorm personlighed. Han er bare så rar og behageligt et menneske og er blevet en af mine aller bedste venner i Catalonien i løbet af de 8 år vi nu har arbejdet sammen.
Selve vinhuset er beliggende på den gamle herregård, Cal Cassanyes, bygget i det 17. århundrede. Gården består af 4 fløje, hvoraf den ældste kan dateres tilbage til 1637. Selve bodegaen er bygget i Art Nouveau stil og kan dateres tilbage til 1908. Et besøg her er et must når man er i området. Her ånder fred og ro og det klassiske gamle masia ligger smukt mellem de endeløse vinmarker. Man mærker straks den unikke stemning der hviler over hele vinhusets område, hvor der er stor respekt for de traditioner og den lange historie som vinhuset er bygget op omkring.
De 85 hektar vinmarker ligger rundt omkring Cal Cassanyes på højderyggen mellem Penedés Alto og Penedés Bajo omgivet af bjerge både mod nord og syd. Dette skaber et mesoklima, der er essentielt for produktionen af den fremragende Cava fra Oriol Rossell.

Den grønne drue, Xarel·lo, der er kendetegnende for Penedés, er den mest plantede på markerne. Sammen med de to andre grønne druetyper, Macabeu og Parellada, udgør de grundlaget for produktionen af Cava. Druerne høstes på forskellige tidspunkter så kvaliteten for hver enkelt druetype er i top, hvorefter de fermenteres hver for sig. Når alle ”vinene” er fermenterede laves de forskellige Coupages alt efter hvilken typer cava man vil fremstille. Vinene får herefter et skud sukker og gær og lægges så ned i kælderen hvor andengæringen skaber kuldioxid, og gør vinen mousserende. Når gæren har omdannet alt sukkeret til alkohol og kuldioxid dør den og kaldes nu for ’gærrester’. Vinen ligger så i flasken med sine gærrester i minimum i 9 måneder, men længere hvis en mere fyldig og cremet cava ønskes. Når vinene sælges bliver de degorgeret – en proces hvor gærresterne fjernes og den klassiske prop sættes i flasken.

For os er Oriol Rossell helt specielle, og det er også dem, der laver vores egen fantastiske Cuvee Especial, som er designet i samarbejde mellem os og Salvi – et resultat vi er meget stolte af. Faktisk gjorde vi så god en figur, at det er en af vinhusets mest solgte cavaer i dag grundet den utrolige smag og fantastiske pris.
Generelt er Oriol Rossells cavaer bare exceptionelt gode.

Pris
80 DKK429 DKK