fbpx

Languedoc

Languedoc-Roussillon ligger i det sydlige Frankrig, hvor regionen strækker sig fra den Nordspanske grænse i vest til Rhône-flodens udløb i Middelhavet mod øst. Regionen har middelhavsklima, dog påvirkes de vestligste områder også af Atlanterhavet. I nogle dele af regionen kan det regne så lidt som 400 mm årligt og i juli/august er kommer temperaturen som regel over de 30°C.

Det første område i Frankrig hvor der blev dyrket vin, var i Languedoc-Roussilon. Her kan beplantningen af vinmarker dateres tilbage til år 125 før Kristus. Igennem 1600-tallet blev der handlet med Nederlandene og i løbet af 1800-tallet voksede regionen som følge af bedre infrastruktur blandt andet til Paris og Bordeaux. Vinpesten Phylloxera ramte Frankrig hårdt i den sidste halvdel af 1800-tallet, men Languedoc kom sig relativt hurtigt, hvorfor regionen endte med at producere 44% af alt Frankrigs vin – for en tid.
Vinene i Languedoc er oftest blandinger af mange forskellige sorter, hvor de mest almindelige og velkendte er druerne: Carignan, Grenache, Syrah og Mourvédre. Af de grønne sorter er Chardonnay kvantitetsmæssigt den vigtigste, men et væld af andre grønne druer anvendes ligeledes. Blandt andre Grenache Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier, Marsanne, Roussane og Vermentino.

Pris
Pris - slider
129 DKK129 DKK
Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud