fbpx

Bourgogne

Bourgogne fik for alvor sit internationale gennembrud i 1980’erne, og den dag i dag er Bourgogne uden sammenligning, et af verdens mest feterede vinområder – særligt de mest kendte marker.

Det mest kendte område i Bourgogne er Côte d’Or. Côte d’Or stækker sig fra Dijon i nord og til Chagny i syd. En kun 63 kilometer strækning, der alligevel er som dag og nat vinøst. Côte d’Or kan inddeles i den nordlige del Côte de Nuits, og den sydlige del Côte de Beaune.

I Côte d’Or må der kun laves hvidvine på Chardonnay og rødvine på Pinot Noir. Hvert af disse områder er inddelt i en lang række små kommuner. Hver af kommunerne har fladere markstykker og så vinmarker op ad skråningerne. På selve skråningerne vokser de bedste druer på de bedste marker – alle disse marker er klassificeret i appellationssystemet.

Der arbejdes ud fra 4 forskellige klassifikationer: AOC Bourgogne, Kommunevin, Preimer Cru og Grand Cru.  Det er vigtigt at være klar over forskellen, for der er en verden til forskel på en AOC og en Grand Cru. Både i pris, kvalitet og kompleksitet.

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud