I Maurernes fodspor

Vi er flygtet til Spanien for at finde varmen og lækre opskrifter, der kan passe til vores vin.

Tajinen er en traditionel kegleformet gryde, der bruges til at langtidsstege retter. Hvis du ikke allerede har, så kan du købe en tajine hos de fleste isenkræmmere.

Opskrift til ca. 4 personer

1 kylling
2 løg – groft hakket
12 tørrede abrikoser
200 gr. Stenfri druer
Ras al hanout (Få det eksempelvis hos din lokale krydderi-pusher, fra Santa Maria eller på Matas.dk)
Stærk paprika
2 dl fløde
Olie
Salt & Peber
Citron til at balancere syreniveauet til vinen

Fremgangsmåde

Hæld olie på en pande og giv kyllingen farve – Masser farve!

Alt giver smag, så behold endelig knoglerne i kyllingen.

Tag kyllingen af og læg i tajinen. Rist pinjekernerne i samme olie. Når de har fået farve, så tilføjer du krydderierne og får ristet dem af. Herefter smides det grofthakkede løg og hvidløg på. Vi er vilde med gode, chunky stykker! Smid det på panden og rist det hårdt sammen med krydderierne.

Tilføj sidst grofthakkede tørrede abrikoser og stenfri druer.

Når det hele har fået farve hældes det oven på kyllingen i tajinen.
Vi vil have AL smag med, så vi afkoger fløden i panden inden det også kommer i tajinen.

Tajinen sættes så i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

Så er den klar! MUMS

Hertil drikker vi et glas kølig rosé fra Bodegas Señorio De Nevada, men en rosé fra Cigales vil også passe helt perfekt. Smag til med citron for at få den passende syre i retten, så det passer til vinen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.