Den rigtige vin til verdens bedste råvarer

Jeg har taget en stor portion lækre, danske grøntsager med mig i køkkenet. Målet er at finde den helt rigtige vin til verdens bedste råvarer.

Find opskrift, fremgangsmåde og links til omtalte vin herunder

Skærising en papillote med bagte rodfrugter & sauce på knoldselleri og fløde.

Ingredienser til 4 personer
12 vildmose aspargeskartofler
2 porer
2 gulerødder
16 perleløg
Smør, salt og peber

Fisken:
4 fileter af skærising
2 tomater
Smør
Bagepapir

Saucen:
Knoldselleri
1 løg
Fløde
Citron 

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Kartoflerne skrælles og halveres, gulerødder og porer skæres i 3 dele og de hele perleløg pilles og smides hele i et ildfastfad. Der tilsættes rigeligt med smør og krydres med salt og peber. Det hele bages ved 200 grader i 40-50 minutter, indtil de er dejligt brune eller til de er færdigtilberedte. Test altid dine kartofler, da det er dem der tager længst tid at få færdig – gøres lettest med en kødnål.
Slipper de, så er de færdige.

Fisken:

På et bagepapir lægges skiveskårne tomater, en skærisingfilet og en klat smør. Tilsmag med salt og peber. Lav en lille pakke af bagepapiret og bag din fisk i ovnen 10-12 minutter ved 200 grader.

Saucen:

Skær knoldselleri i mundrette stykker, pil et løg og hak det fint. Steges ved mellemvarme i smør til det er gyldent og lækkert – smag til med salt og peber. Når det hele er dejligt ristet, tilsættes fløde. Samtidig rister man i en anden gryde pinjekerner til de er gyldne. Når saucen er færdig tilsmages den med citron, så den matcher syren i det du drikker.

Nu samles tallerkenen med alle ingredienser, og der pyntes med de ristede pinjekerner og friskhakket persille på toppen.

Denne ret er bare så lækker og intens.
Det smager så fuglene synger og vinen med alle dens urtede noter spiller perfekt op mod denne lækre ret.

Vinen:

I vores tilfælde er det en Bancal Del Bosc fra Montsant. Husk, at du skal fortsætte med at smage til, indtil der er balance i syren mellem sauce og vin.

Velbekomme


Har du forsøgt dig med retten? Kender du andre gode vine, der kan fungere hertil? Eller har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kommentere herunder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.