fbpx

Finca Viladellops

I vinregionen Penedés omkring 45 km vest fra Barcelona ligger vinhuset Finca Viladellops. Vinhuset ligger i forbindelse med slottet Olérdola, som har haft stor historisk og strategisk betydning i mødet mellem den romerske og muslimske verden. Fra slottet, som er bygget på foden af et bjerg, kan man se ud over de mange tilhørende marker, der siden tidernes morgen er blevet brugt til at dyrke oliven, mandler og vinstokke.

Opbygningen af Viladellops skete helt tilbage i år 930, da Grev Sunyer erobrede Olérdola slottet. Slottets perfekt bevarede middelaldertårn er også fra denne periode. Selvom bygningernes historie stammer helt fra middelalderen, kan vinproduktionen ”kun” dateres tilbage til 1800-tallet, nærmere bestemt 1877. I mere end hundrede år stod Finca Viladellops for en uafbrudt vinproduktion frem til 1980, hvor produktionen stoppede. Men allerede i 1999 begyndte vinfremstillingen på Finca Viladellops igen, da den nuværende familie Desvalls overtog projektet. I dag producerer de vin ud fra regionens typiske druetyper – Garnacha til rødvine og Xarel∙lo til hvidvine.

I dag råder Finca Viladellops over 500 hektarer, som er fordelt på skovareal, kornmarker og vigtigst af alt 60 hektarer vinmarker under regionen Penedés. Rundt omkring på markerne kan man finde mange levn fra områdets traditionelle landbrug. Her i blandt er de mest fremtrædende 25 små runde stenhuse, som blev brugt til at opbevare landbrugsredskaber og endda også til overnatning i nogle tilfælde, da bønderne i gamle dage bearbejdede markerne.

Finca Viladellops har altid passet godt på sine omgivelser, det flotte landskab og arkitekturen. Markerne er placeret i en højde på cirka 250 meter. På grund af den tætte beliggenhed til Middelhavet på kun 10 km er klimaet, specielt i august og september, præget af en høj fugtighed.

Pris
135 DKK189 DKK
Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud