fbpx

Vinsmagning // Kvinde kend din vin – 19. april 2024 kl. 19.00

Vinhus: D'Wine

299,00 kr.

Ikke på lager

Kort om vinen

Denne billet gælder til vinsmagning uden tapas. Ønskes tapas send en mail til vinbar@d-wine.dk.
Rabat ved forudbestilling af tapas 190,- pr. platte til to personer – normalpris 209,- hvis det bestilles på dagen.

Gennem mine 8 år som kvinde i vinbranchen, er jeg gang på gang blevet mødt med stereotype holdninger til kvinder og vin. Antallet af gange min kæreste eller en af mændene i et selskab har fået vinkortet og ender med at bestemme, hvad vi skal drikke af vin, overstiger efterhånden gangene, jeg har fået vokset mine ben! Vinens verden og de generelle holdninger til vin, er gennemsyret af mænd – og det er altid dem, der mener, at de ved bedst.

Enten sidder du med blodet i kog over at jeg tillader mig at ytre sådan en sætning, eller så smider du bh’en og danser månedans i begejstring. Er det ikke sådan det er? Det er et sprængfarligt og fragmenteret emne at tage op i disse tider. Jeg gør det alligevel!  Tager emnet op og inviterer til en vinsmagning for kvinder.

Den her vinsmagning har jeg haft lyst til at holde, lige siden jeg startede i vinbranchen for over otte år siden. Til de af jer, der ikke kender mig, hedder jeg Nanna. Jeg er chef for personalet på baren, og derudover arbejder jeg ved siden af i min klinik som selvstændig psykolog.

Udgangspunktet for denne smagning er at gøre op med den stereotype holdning om, at det kun er mænd der kan bestille vin. Samtidig med en undren over, hvorfor vi så ofte i vinbranchen og på vores vinbar ser kvinder, der tøver, når det kommer til bestilling af vin. Kvinder, der kigger på deres mand, når vi spørger, hvad de gerne vil drikke. Vi ser venindegrupper, der ofte lader valget være op til os, når de skal beslutte, hvad de skal drikke med ordene: ”så længe det er en god hvidvin, så bestemmer du bare”. Hvorfor ser vi stadig mænd på baren, der kun henvender sig til vores mandlige personale, når de har spørgsmål til en bestemt Bourgogne? Der sågar beder en kvindelig sommelier om at finde ”ham den anden” til at hjælpe dem, selvom ”ham den anden” kun har arbejdet her i to måneder ved siden af sit studie?

Tiderne ændrer sig (heldigvis!), og der er sket en positiv udvikling, siden jeg startede i branchen for otte år siden. På de messer, vi har besøgt i Europa i år, har vi set stande udelukkende med kvindelige vinproducenter – kvinder i vinens verden, som sætter fokus på kvinder. De er seje, ekstremt vidende og de ønsker også at gøre op med de stereotype, mandschauvinistiske holdninger.

Derfor lægger jeg op til en anderledes aften, hvor min drøm er, at vi sammen finder en selvtillid til at sparke døren ind til den her vinverden! En verden som syner prætentiøs, fancy og for “det bedre borgerskab”, men som i bund og grund handler om, hvad DU godt lide. Derfor vil jeg gerne afmystificere det prætentiøse, og give jer en introduktion til de mest basale ting i vinens verden, og smage forskellige vine af de mest gængse druer. Samtidig vil jeg krydre det med mine bud på denne forskellighed i kønnene, og anbefalinger til, hvordan vi finder modet til at tage vinkortet. Her vil jeg tage udgangspunkt i psykologien og naturligvis også egne samt kollegaers observationer og erfaringer.

Så lad os vise dem, kære damer, at kvinden er mere end et smukt ansigt, der smiler over mandens fortræffelige valg af vin!

OBS. Tilmeldingen er bindende, og pengene refunderes ikke.
Du skal være fyldt 18 år for at deltage.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Metode:

Tilberedt med:

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Druesammensætning
Lagringspotentiale
Aroma
Smag
Serveringstemperatur
Alkoholgrad
Størrelse

Anmeldelser:

/10
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud