Fra det golde og sandede Rueda, hvor vinstokkene kæmper om næring og vand. Lavet af Antonio fra vinhuset Garciarévalo, der er mester i Verdejo-vine. Denne vin er fra marken Tresolmos, der oversat betyder marken med de tre elmetræer. Der står nemlig tre elmetræer midt på den sandede mark – og det har de gjort så længe Antonio har lavet vin. Vinen har ligget med sine gærrester, så den får en øget kompleksitet og struktur.
Varmrøget laks med citruskaviar, frisésalat og ristede valnødder. Alternativt passer vinen også godt til grillede grønne grøntsager som squash, kål og bønner.
Beskrivelse:
Lagringstid & metode
Lagret med egne gærrester
Druesammensætning
Verdejo
Lagringspotentiale
Nydes indenfor 3 år
Aroma
Vinen kommer flot ud af glasset med tydelige noter af fersken, nektarin, røde modne æbler og florale noter af hyldeblomst og andre hvide blomster. Vinen emmer af liv og friskhed hvor også tropiske noter som papaya og ananas kan noteres. Grundet lagring med gærrester findes behagelige og let cremede noter af brioche.
Smag
Vinen breder sig godt i munden med en lækker fedmefornemmelse. Fersken og ananas bidrager til en frugt ,der hænger ved i eftersmagen sammen med en let græsset fornemmelse og harmonerer godt med den klassiske Verdejo-bitterhed, som giver vinen kant.