Tresolmos Lias 2019 | D´Wine

Tresolmos Lias 2019

Område: Rueda

139.00 DKK

153 på lager

6 - 11 118.00 DKK
12 + 100.00 DKK

Kort om vinen

Fra det golde og sandede Rueda, hvor vinstokkene kæmper om næring og vand. Lavet af Antonio fra vinhuset Garciarévalo, der er mester i Verdejo-vine. Denne vin er fra marken Tresolmos, der oversat betyder marken med de tre elmetræer. Der står nemlig tre elmetræer midt på den sandede mark – og det har de gjort så længe Antonio har lavet vin. Vinen har ligget med sine gærrester, så den får en øget kompleksitet og struktur.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Fjerkræ
Lys fisk
Fed fisk
Grønsager

Metode:

Grillet
I ovn
Stegt

Tilberedt med:

Urter
Smør

Varmrøget laks med citruskaviar, frisésalat og ristede valnødder. Alternativt passer vinen også godt til grillede grønne grøntsager som squash, kål og bønner.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret med egne gærrester
Druesammensætning
Verdejo
Lagringspotentiale
Nydes indenfor 3 år
Aroma
Vinen kommer flot ud af glasset med tydelige noter af fersken, nektarin, røde modne æbler og florale noter af hyldeblomst og andre hvide blomster. Vinen emmer af liv og friskhed hvor også tropiske noter som papaya og ananas kan noteres. Grundet lagring med gærrester findes behagelige og let cremede noter af brioche.
Smag
Vinen breder sig godt i munden med en lækker fedmefornemmelse. Fersken og ananas bidrager til en frugt der hænger ved i eftersmagen sammen med en let græsset fornemmelse og harmonerer godt med den klassiske Verdejo-bitterhed, som giver vinen kant.
Serveringstemperatur
6-8 °C.
Alkoholgrad
13 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Tresolmos Lias 2019
5/10
Point: 92
"Denne Verdejo fra druesortens absolutte hjemmebane i spanske Rueda, er et pragteksemplar i sin prisklasse. Aromaen er relativt afdæmpet og pirrende mens smagen er præget af en enormt lækker bund, der giver et solidt og blødt afsæt til de mange flotte nuancer, der spiller sig ud i glassets højere lag. Opfattelsen af, at Verdejo er Spaniens svar på Sauvignon Blanc, er bestemt til at forstå her, hvor vinen har lagret ‘sobre lías’ – altså på resterne af kviste, grene m.v. fra druerne. Citrus-præget er til at fornemme, men det er ikke så fremtrædende som i mange andre friske Verdejoer. Her er det dybden, der trækker det store læs, men stadig med en udpræget respekt for, at friskheden holdes intakt. Det er en rigtig lækker Verdejo, og man forstår ikke helt, at den ikke koster mere."
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Algade 54
9000 Aalborg
Tlf.: 50 80 12 31
info@d-wine.dk

Telefonerne er åbne
mandag til fredag
9.00 – 16.00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om 12 flasker vin

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.