I Languedoc-området omkring Montpellier føler man sig stærkt inspireret af de kendte Rhônevine. Denne hvidvin slægter sig også stærkt på disse, da den er baseret på identiske druer. Marsanne og Rousanne dominerer, men tilsæt et skud Grenache Blanc og Viognier, og du får tunge og alkoholrige vine med stor potens.
Kombiner den med stegt foie gras med æblekompot og en balsamico glace. Alternativt vil den passe glimrende til stegte kammuslinger med friske forårsløg og brunet smør.
Beskrivelse:
Lagringstid & metode
Ståltank
Druesammensætning
Marsanne, Rousanne, Grenache Blanc, Viognier
Lagringspotentiale
Bør drikkes mens ung.
Aroma
Overmodne pærer, gule æbler, hø, modne ferskner, violer, let duft af takstræer der giver lidt eukalyptus præg, pirrende honningnoter og let smørfornemmelse..
Smag
Fyldig og frugtig i smagen. Vinen har lækker kraft og saft, med let oxideret smag, som leder tankerne i retning af sherry - dog uden at være i nærheden heraf. Eftersmagen er let bitter og mellemlang.