Steinbock Sauvignon Blanc 2019 | D´Wine

Steinbock Sauvignon Blanc 2019

Område: Pfalz

159.00 DKK

14 på lager

6 - 11 135.00 DKK
12 + 115.00 DKK

Kort om vinen

Thomas Hörner er altid garant for unikke oplevelser og eksperimenterende vine. Generelt passer de fleste druetyper perfekt til området Pfalz. Thomas tryller blandt andre med Sauvignon Blanc-druen, hvor den viser sig fra sin yndefulde og stringente side. Her er skruet op for smag, friskhed og sprødhed. Som en smuk ung linedanser, bare uden den tropiske litchi-karakter, som altid findes i de oversøiske udgaver af denne drue.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Lys fisk
Skaldyr

Metode:

Grillet
I ovn
Råt

Tilberedt med:

Urter
Smør

Hertil foreslår vi ceviche af jomfruhummer med grønne æbler, fersken og koriander. Alternativt står vinen fremragende til sushi.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret på ståltank
Druesammensætning
Sauvignon Blanc
Lagringspotentiale
Bør drikkes ung og frisk
Aroma
Fine hyldeblomstnoter og tydelige citrusfornemmelser, hvor særligt lime og limeskal træder frem i smuk harmoni med lyse stenfrugter, som fersken og nektariner. Bagved fornemmes et strejf af nyslået græs, som på en varm sommerdag. Vinen er vibrerende og frisk med et urtet touch af koriander, vilde løg og mynte.
Smag
Vinen er forfriskende og frugtig, hvor hyldeblomsten også fornemmes tydeligt i smagen. Den flotte syre balanceres af en behagelig frugt, hvor også de lyse stenfrugter og grønne sprøde æbler smages. En frisk og stilren vin, hvor der absolut ingen slinger i valsen er.
Serveringstemperatur
7-8 °C.
Alkoholgrad
12 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Steinbock Sauvignon Blanc 2019
6/10
Point: 96
Jeg elsker tysk hvidvin, og jeg er håbløst forgabt i Sauvignon Blanc-druen. Derfor er det heller ikke værd at lade sig forbavse over, at der er en tysk vin på min liste over årets hvidvinsfavoritter, ligesom de færreste taber underkæben, når de hører at jeg har forelsket mig i en ny Sauvignon Blanc. Men når de to ting sættes sammen, og jeg fortæller at jeg er blevet ellevild på den barnlige og lidt pjattede måde med en Sauvignon Blanc fra Tyskland, så er der nok lidt flere i bekendtskabskredsen, der tænker, at nu rabler det for ham. Men det er sådan det er. For Thomas Hörner er en legesyg kammerat fra Pfalz, og han laver skøre ting. Der er sikkert en del af dem, der ikke lykkes, og dem får vi nok aldrig lov at smage. Men det er netop i erkendelsen af, at der skal en ordentlig røvfuld fejlslagne eksperimenter til, før man skaber en genistreg, at de største mirakler sker. Denne Sauvignon Blanc er simpelthen så lækker, at jeg har svært ved at sætte ord på den fornemmelse, den giver mig. Det er tysk præcision, der er koblet med Sauvignon Blanc-druens evne til at levere lette, saftige og charmerende vinoplevelse. Den er så frisk og rig på syre, at den prikker på tungen, og samtidig fylder den smagsreceptorerne med så meget blid og blød frugt, at det næsten ikke er til at rumme. Det her er årets hvidvin (indtil videre) – hverken mere eller mindre.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Algade 54
9000 Aalborg
Tlf.: 50 80 12 31
info@d-wine.dk

Telefonerne er åbne
mandag til fredag
9.00 – 16.00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om 12 flasker vin

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.