fbpx
Fri fragt ved køb over 999,-
Levering 1-4 dage
Tilbud

Spätburgunder Stier 2015

Område: Pfalz

179.00 DKK 125.00 DKK

Ikke på lager

Kort om vinen

Thomas Hörner er altid garant for unikke oplevelser og eksperimenterende vine. Generelt passer de fleste druetyper perfekt til området Pfalz. Pinot Gris eller Grauburgunder, som den kaldes her, er et fantastisk eksempel herpå med sin frugt og friskhed. Netop Pinot Noir eller Spätburgunder, som den kaldes her, er Thomas’ ultimative kongedrue. Denne vin er saftig, spændstig samt let og elegant på samme tid.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Fjerkræ
Oksekød

Metode:

Grillet
I ovn
Kogt

Tilberedt med:

Urter
Smør
Fløde
Svampe

Denne vin passer fremragende til coq au vin eller beuf bordelaise. Et frækt alternativt hertil kan være en klassisk kalvefrikasse.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret på ståltank
Druesammensætning
Pinot Noir
Lagringspotentiale
Bør drikkes ung og frisk op til 3 år.
Aroma
Skovjordbær træder frem i næsen, som en klassisk pinot-note. Aromaen domineres af jord, blod og råt kød. Ligeledes findes der lette noter af peber.
Smag
Intens jordbærsmag og let urtet. Vinen fremstår landlig på den gode måde, med let medicinskab, jern og våd jord i eftersmagen, som er syrlig og ren men pænt vedholdende. Ungdommelig og ligetil.
Serveringstemperatur
12-15 °C
Alkoholgrad
13 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Spätburgunder Stier 2015
5/10
Et år på fad og en god tid på flaske, er med til at gøre denne Spätburgunder til en spændende nuanceret rødvin, der har rigtig meget at byde på. Som det hører sig til for en Spätburgunder, så er det de fine frugter og bær med lettere toner, der trækker læsset. Hindbær og jordbær smyger sig om hinanden i både duften og smagen, men uden at det bliver rødgrøds-agtigt. I stedet byder begge bær-typer på en god syre, der sikrer en friskhed og dermed en sommerlig stemning. Vinen kommer fra Pfalz-området, der har en højere gennemsnitstemperatur end de øvrige tyske vinområder, og det er med til at øge muligheden for at skabe ekstra bløde og frugtige vine. Enkelte producenter kan falde i gryden og overdrive disse muligheder – men ikke Hörner, der rammer en flot balance. Om man så er mest til de helt slanke eller de mere fedladne Pinot Noir-vine er jo op til den enkelte.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Algade 54
9000 Aalborg
Tlf.: 50 80 12 31
info@d-wine.dk

Telefonerne er åbne
mandag til fredag
9.00 – 16.00

Tilmeld vores nyhedsbrev

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.