fbpx

Sentir Ecologico Blanco 2019

Område: La Mancha

82,95 kr.

Ikke på lager

Kort om vinen

Virgen de las Viñas, blev grundlagt som cooroperativ i 1961, da 15 vinbønder ønskede at bevare deres marker og samtidig få mere indflydelse på, hvad deres druer blev til. Resultatet heraf, blev Virgen de Las Vinas vinhuset, som ligger i udkanten af byen Tomelloso i regionen Castilla La Mancha 200 km syd for Madrid. Vinmarkerne står 650 meter over havets overflade, hvilket betyder, at temperaturerne kan ramme 45 grader om sommeren, mens at temperaturen om natten falder til under 10 grader og sænker modningsprocessen. Dette bibeholder en dejlig friskhed og syre i vinen, samtidig med, at druerne for lov til at modne til fulde. ”Sentir” er økologisk produceret, da man hos Virgen de Las Viñas ikke er i tvivl om, at hvis jorden og naturen behandles ordentligt, så belønnes man med tilsvarende bedre kvalitet i vinen i sidste ende. Vinen er lavet på Arién og Sauvignon Blanc.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Lys fisk
Skaldyr

Metode:

Stegt
Røget

Tilberedt med:

Urter

Perfekt til et klassisk stjerneskud.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Ståltank
Druesammensætning
Arién og Sauvignon Blanc
Lagringspotentiale
Nydes ung
Aroma
Hyldeblomst og fine citrusnoter kommer let ud af glasset. Hint af nyslået græs, fersken, abrikossten og lyse blomster. Delikat og forfriskende aroma.
Smag
Let og frisk vin med dejlige sødmefulde noter af lys stenfrugt og limeskal. Syren er rank og der er en frisk mundfornemmelse. Eftersmagen leder hen til de sødmefulde noter og let albedo der giver lyst til endnu en tår.
Serveringstemperatur
6-10 °C
Alkoholgrad
11,5 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Sentir Ecologico Blanco 2019
5/10
Point: 88
Spansk hvidvin byder på de største oplevelser i den nordlige del af landet fra Vest til Øst. Men centralt findes der også dejlige vine, som for eksempel denne Sentir, der kommer fra La Mancha-området syd for Madrid. Her er det ofte varmt og tørt, og derfor kan vinene blive meget kraftfulde. Denne blanding af druesorterne Airén og Sauvignon Blanc holder dog en rigtig flot balance, for selvom det er tydeligt at fornemme, at det er en varmblods-spanier, så giver den markante syre en friskhed, der kun er mulig i de højt beliggende områder i La Mancha, hvor temperaturforskellene på dag og nat er markante. Det her smager af sommer, og det er tilmed en hvidvin, der sagtens kan tåle at være iskold, hvilket mange danskere jo rigtig godt kan lide i sommermånederne.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud