Passer godt til diverse snacks eller skaldyr både rå og grillede/bagte.
Beskrivelse:
Lagringstid & metode
Lagret minimum 12 måneder på egen gærrester. 6 g sukker/L
Druesammensætning
60 % Grenache og 40 % Pinot Noir
Lagringspotentiale
Nydes indenfor 3 år
Aroma
Dejlig og frugtig aroma af jordbær og hindbær, mens fine noter af bagværk fra lagringen elegant ligger i baggrunden.
Smag
Blød indgang i munden med velintegrerede bobler. God fylde med massere af røde bær og en velintegreret syre der passer perfekt til den lette frugtsødme. Jordbær og hindbær fornemmes tydeligt. En saftig og vedholdende eftersmag.
Serveringstemperatur
6-8 °C.
Alkoholgrad
11,5 % vol.
Størrelse
0,75 L
Anmeldelser:
6/10
Prisen spiller ind, når denne Cava får topkarakter. For ja, jeg har smagt endnu flottere Cava’er – også fra denne rare, hyggelige og jordbundne producent i Barcelonas landlige omegn. Men til 119,- er det umuligt at trække stjerner fra, for dette er en Cava, der bare smager helt og aldeles eminent. Skabt på Garnacha og Pinot Noir-druer er det en saftig og tør Cava, der smager af spansk sol og varme og af masser af frugt og balanceret syre. Det er ikke fordi den skiller sig helt vildt ud i smagen, hvilket ville have været et krav, hvis jeg skulle ramme topkarakter på en vin i prisklassen over 200 kroner, men her er vi altså nede i en prisklasse, hvor forventningerne bliver overgået med endnu større tryk end det, boblerne skubber proppen ud med. Oriol Rossell viser igen, at klasse og budgetvenlig pris godt kan gå hånd i hånd, hvis du gider lede lidt efter det.