fbpx

Horny Rosé 2019

Område: Pfalz

159.00 DKK

103 på lager

6 - 11 135.00 DKK
12 + 115.00 DKK

Kort om vinen

Hvis man er ung og lækker, kan man tillade sig det meste. Dette kendetegner den kun 29-årige vinmager Thomas Hörner fra Pfalz, som har lavet en rosé, der på flere måder sætter gang i blodcirkulationen – om ikke andet så i hvert fald med navnet ‘Horny’.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Lys fisk
Skaldyr

Metode:

Grillet
Stegt
Råt

Tilberedt med:

Urter
Chili

Vil være perfekt til grillet tunfisk med citron og smør, frisk salat med jordbær, urter og vinaigrette af henkogte bær.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret på ståltank
Druesammensætning
Pinot Noir, Cabernet Sauvignon & Merlot
Lagringspotentiale
Bør drikkes frisk og ung
Aroma
Intens infusion af søde og let syntetiske jordbær. Meget sitrende citriske noter med lidt limeskal. Desuden lette noter af gær og karamel.
Smag
Frisk og sødmefuld i munden. Behagelig insisterende syre, der trækker fremad på tungen og op i kinden. Vinen ender slank og kølig med en lækker læskende eftersmag.
Serveringstemperatur
6-8 °C.
Alkoholgrad
11,5 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

/10
Horny Rosé 2019
6/10
Point: 95
"At skabe vin, der smager så afsindigt lækkert og umiddelbart, at det fornemmes som slik på flaske, er en overset og undervurderet kunstart. Ofte vil folk i de finere vinkredse gerne have tusind mærkværdige nuancer og smagenoter at referere til, og vinen skal gerne helt specifikt passe til en eller anden vanvids-madret med ingredienser, man alligevel hverken kan få fat i eller råd til. Well… så kompliceret behøver tingene altså ikke være i min verden. Det vigtigste er, at en vin smager godt, og så kan man altid tilpasse omgivelserne, så man nyder den optimalt. Blandt de vine, jeg er allermest vild med, er de vine, der på samme tid kan snige sig ind i langt de fleste omgivelser uden omsvøb, som smager forbandet lækkert og umiddelbart, og som lader til at være i perfekt balance. Sådan er det med denne Horny rosé. Jeg går ikke nærmere ind i vinens navn – det kan man lægge i hvad man vil – men lad mig blot nøjes med at konstatere, at det her er som at købe sit yndlingsslik på flaske. Ikke fordi det er sødt, men fordi det er så lækkert frugtigt og blødt på en måde, hvor balancen er uhørt lækker for en rosé. Der er modne bær, friske bær, bløde frugter og et flot afstemt twist af syre. Det er friskt, det er blødt, det er uanstændigt charmerende – og faktisk også en smule provokerende, fordi alle fine fornemmelser og antræk til snobberi får sig en udstrakt langefinger. Undervurder ikke, hvad det kræver at skabe noget, der virker så simpelt og ukompliceret – for det er en kunst i sig selv. Og her er det fuldstændig jordnær kunst i absolut mums-klasse."
/10

Du kunne også være interesseret i...

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Algade 54
9000 Aalborg
Tlf.: 50 80 12 31
info@d-wine.dk

Telefonerne er åbne
mandag til fredag
9.00 – 16.00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om 12 flasker vin

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.