fbpx

Furvus 2019

Område: Montsant

339,00 DKK

114 på lager

Antal Rabat
6 - 11 10%
12 + 25%

Kort om vinen

En elegant og urtet vin lavet i hjertet af et naturreservat i Montsant. Her tryller Vinyes Domenéch med både hvid og rød Grenache. Dette fantastiske Vinyes Doménech laver Spaniens svar på en Chateaux-Neuf fra Rhône. Naturen spiller en central rolle på dette vinhus, da omgivelserne bidrager til et gennemgående urtet udtryk, da vinstokkene står på udhuggede stenterasser omgivet af vilde urter, pinjeskov og en enorm biodiversitet. Furvus er en unik og flot vin. Den er helt sin egen med krop, intens urtet fornemmelse, kølig, elegant og balanceret. Her er tale om en fuldblods Grenache, når det er bedst.

Mad til vinen

Hovedingrediens:

Oksekød

Metode:

Grillet
I ovn

Tilberedt med:

Urter

Sæt denne til en entrecôte med hvidløg, timian, rosmarin og pommes.

Beskrivelse:

Lagringstid & metode
Lagret 14 måneder på franske egetræsfade.
Druesammensætning
80 % Grenache, 20 % Merlot
Lagringspotentiale
10-15 år
Aroma
Smuk og intens bouqet, der med sin duft betager og indbyder til mere udforskning. Urterne brager frem i en symfoni med fine florale noter, som lavendel og timianblomster. Mørke bær og peber finder sit indtag samtidig med at vinen har et køligt udtryk
Smag
Elegant og fyldig vin med stor krop. Intens urtet fornemmelse, der balanceres af mørke bær. Flot tilstedeværelse af tannin, der holder vinen stringent på plads. Den smukkeste balance, der sjældent findes flottere.
Serveringstemperatur
14-16 °C.
Alkoholgrad
15 % vol.
Størrelse
0,75 L

Anmeldelser:

Furvus 2019
5/10
Point: 96
Fremragende Furvus (Årgang 2017) | 96 Pts. | Joan Ignasi har gjort Vinyes Domenech til en magtfaktor i Montsant – og sig selv til en mægtig mester, når det gælder Garnacha-druen. I et område, hvor ord som ‘billedskønt’ og ‘breathtaking’ slet ikke slår til, skaber han store, komplekse og intense vine, der har Teixar som kongen af konger. Den koster kassen, så vi ‘nøjes’ med en vin i en priskategori, der er mere opnåelig, for Furvus har mange af de samme storartede kompetencer, uden at det bliver så komplekst, at man skal være en langskægget, supernørdet ekspert-professor for at nyde det. Det er en vin med eftertrykkelig intensitet og power, men den har stadig evnen til at sørge for, at du holder tungen lige i munden. For sammen med de kraftfulde smagsnoter finder vi en rendyrket naturlig stil, hvor områdets mange forskellige urter spiller en stor rolle. Det er som at køre en tur til det sydfranske urte-kongerige, indsnuse alle de fantastiske dufte, lukke vinduet i bilen, ræse videre over grænsen til Spanien og ned til Montsant – åbne vinduet igen – og finde ud af, at det hele er mindst ligeså intenst her. Og sammen med druernes intense stil giver det en vin, der ikke bare har imponerende mange og magtfulde nuancer, men som også har en balance, hvor det hele lander stensikkert i toppen af kvalitetsskalaen.
/10
/10

Ribera del duero - Kongevinene fra højsletten

Dyk ned i vores udvalg fra Ribera del Duero

Algade 54
9000 Aalborg
Tlf.: 50 80 12 31
info@d-wine.dk

Telefonerne er åbne
mandag til torsdag
8.00 – 16.00

fredag
8.00-15.30

OBS: Vær opmærksom på stigende fragtpriser!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag automatisk i alle vores konkurrencer om vin, vinrejser og vinsmagninger

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud