fbpx

Østlige Loire

Vinene fra det Østlige Loire har sin helt egen charme med deres fyldige og modne udtryk, der balanceres af en behagelig og let friskhed. Er man til Sauvignon Blanc med varierende grad af fedme, så er det i bestemt værd at kigge mod denne del af Loire.

Her ligger vinmarkerne smukt langs den bugtede Loireflod, som udspringer vest for Rhônedalen, løber tværs gennem Frankrig og munder ud i Atlanterhavet. I det Østlige Loire har vi vin fra 3 appellationer; Pouilly-Fumé, Sancerre og Menetou-Salon.

De tre områder ligger forholdsvist tæt på hinanden, men der er gennem traditioner og generationer skabt hver sin unikke stil for hvert område, og vinene skiller sig ud fra hinanden med hver deres grad af fedme, syre og krop.
Der er ingen tvivl om, at appellationerne Sancerre og Pouilly-Fumé er stjernerne i denne del af Frankrig. Det er som oftest de distrikter, de fleste genkalder sig, når talen falder på fransk Sauvignon Blanc.

Pouilly-Fumé er kendt for den smukke tåge, som lægger sig som et røgslør over landskabet. Herfra navnet Fumé, som betyder røg på fransk. Vinstilen her, giver vine med stor krop og mere fylde end i resten af Loire. Ofte findes der ligeledes skønne noter af røg i vine, hvorfor Fumé passer rigtig godt på området. Herfra importerer vi fra Franck Millet.

Hvidvinene fra Sancerre er også lavet på Sauvignon Blanc, men er alligevel anderledes. Vi elsker hvidvine herfra, fordi de kærtegner vores tunge, med sin altid fuldfede uimodståelige smørfornemmelse. Vinene fra Sancerre er en anelse lettere, friskere og mere frugtige sammenlignet med Pouilly-Fumé.

Den sidste og måske mindst kendte appellation i det østlige Loire, som i vores øjne fortjener mere opmærksomhed, er Menetou-Salon. Herfra er Sauvignon-Blanc vinene de mest friske og lette, men også yderst balancerede. Her produceres der også flotte rødvine på Pinot Noir i en saftig og fyldig stil. Det her er ligeledes et område, hvor man virkelig får meget vin for pengene!

Ønsker du et special tilbud

Jeg ønsker tilbud på storkøb

Storkøb defineres hos os som køb over 60 flasker.

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev

Og modtag fantastiske nyheder og tilbud